Arena heet in oktober officieel Johan Cruijff Arena

9 augustus 2017, 15:49

De Amsterdam Arena heet vanaf woensdag 25 oktober de Johan Cruijff Arena. Daarnaast veranderen de aandeelverhoudingen voor Ajax en de gemeente en wordt er verder gesproken over een sponsornaam voor de thuishaven van de Amsterdammers.

Ruim drie maanden geleden werd al een intentieverklaring getekend. Stadiondirecteur Henk Markerink erkent dat het sneller had gekund. "We hebben besloten meerdere dingen in één keer aan te pakken. En natuurlijk is zo'n naamsverandering niet in een halve dag georganiseerd", zegt Markerink tegen BNR.

Tot die zaken behoren de aandeelverhoudingen. Het aandeel van de gemeente wordt gehalveerd, die van Ajax wordt groter. In het meest ideale scenario heeft Ajax zijn thuishaven helemaal in eigen beheer. Markerink: "Maar daar wordt op dit moment nog niet over nagedacht. Voorlopig is iedereen blij met de afgesproken constructie."

Sponsornaam

Een sponsornaam verbinden aan de Johan Cruijff Arena blijft aan de orde. "Daarvoor hebben we de basis gelegd", aldus Markerink. "Eigenlijk zijn alle mogelijkheden opengelaten, behalve een tabaksproducent. De familie heeft aangegeven dat dat nooit een link zou mogen zijn met de nieuwe naam. Voorlopig zijn we hiervoor nog niet in gesprek met een commerciële partij, we hebben alleen de deur opengehouden voor de toekomst ."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen