Nederland keldert naar 36ste plaats op wereldranglijst

10 augustus 2017, 10:40   Bijgewerkt: 10 augustus 2017, 10:51

De vrije val van Nederland op de wereldranglijst blijft aanhouden. In juli bezette ons land nog de 32ste plaats, maar op de ranking die in augustus is vrijgegeven door de FIFA staat Nederland op de 36ste positie. Zo laag heeft Nederland nog nooit gestaan op de wereldranglijst.

Nederland, voormalig lijstaanvoerder van de ranking, is ten opzichte van de maand juli weer met vier plaatsen gezakt op de lijst. De daling is extra pijnlijk als er naar de landen die boven Nederland staan wordt gekeken. Zo staat DR Congo acht plaatsen boven Nederland en hebben ook landen als Senegal (31), Noord-Ierland (23) en Peru (15) plekken boven Oranje verworven.

In de top van de lijst hebben ook enkele mutaties plaatsgevonden. Zo is Brazilië ten koste van Duitsland de nieuwe nummer één en zijn Zwitserland (vierde) en Polen (vijfde) opgeklommen op de ranking. Overigens is de daling van het Nederlands getinte Curaçao ook opvallend. Na een teleurstellend verlopen Gold Cup is het land achttien posities gezakt, waardoor het nu de 86ste plaats bezet. 

Lees ook: hoe werkt de wereldranglijst van de FIFA precies?

De top-tien

1. Brazilë

2. Duitsland

3. Argentinië

4. Zwitserland

5. Polen

6. Portugal

7. Chili

8. Colombia

9. België

10. Frankrijk

34. Tunesië 

35. Kameroen

36. Nederland

37. Oostenrijk

38. Griekenland

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen