Van den Brom: "De sleutel ligt op het middenveld"

11 augustus 2017, 16:13

Voor AZ begint het nieuwe Eredivisie-seizoen in Eindhoven. De Alkmaarse equipe gaat zaterdag op bezoek bij PSV. Het gevoel van coach John van den Brom is goed, na de voorbereiding op de nieuwe jaargang.

"We hebben een goede voorbereiding achter de rug, waarin we bewust tegen vrij grote clubs gespeeld hebben", aldus Van den Brom op AZ.nl. "We zijn vanaf dag één bezig geweest met onze nieuwe manier van spelen. Het verschil zit in de punt naar achteren in plaats van de punt naar voren. Daardoor hebben we nu twee lopende middenvelders: Joris van Overeem en Guus Til. En Marko Vejinovic hebben we gehaald om met de punt naar achteren te spelen. Dat bevalt goed. De sleutel ligt dus op het middenveld."

Stijn Wuytens was in het verleden middenvelder, maar Van den Brom zet hem nu in het centrum van de defensie. "Ja, hij heeft de knop wat dat betreft wel omgezet", stelt de oefenmeester. "Ik vind Stijn opbouwend, koppend en in de duels goed. Hij staat naast een opgebloeide en fitte Ron Vlaar. Dat is een goed koppel, dat zien ze zelf ook wel."

Vooruitkijkend naar het treffen met PSV, zegt Van den Brom: "Of onze voorbereiding écht goed is geweest, zal zaterdag blijken tegen PSV. Wat ik van die tegenstander verwacht? Ik heb ze in Eindhoven tegen NK Osijek zien spelen. Ik was er toen van overtuigd dat ze die nederlaag tijdens de return recht zouden zetten. Dat is niet gelukt. PSV had het lastig tegen een compacte ploeg, want dat zijn we in de Eredivisie niet gewend. Ik ben benieuwd hoe ze tegen ons gaan spelen. Wij gaan in ieder geval niet ineens compact spelen, dat zou raar zijn nadat we zeven weken met onze nieuwe speelstijl bezig zijn geweest."

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen