Oranje Leeuwinnen krijgen A-status van NOC*NSF

11 augustus 2017 – Sportkoepel NOC*NSF heeft de Oranje Leeuwinnen de A-status gegeven, na de winst van de Europese titel in eigen land. Dit betekent dat de internationals meer mogelijkheden krijgen om zich fulltime op hun sport te focussen. Ze krijgen een pakket aan voorzieningen, zoals verzekeringen, vervoersmogelijkheden, studieregelingen, carrièrebegeleiding na de topsport, onkostenvergoedingen en een mogelijke aanvulling op hun inkomen.

Oranje Leeuwinnen krijgen A-status van NOC*NSF

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Ere wie ere toekomt. Dit is echt een bekroning van de geweldige prestaties van onze dames. Met deze A-status zullen de Oranje Leeuwinnen ook in de toekomst vast onze verwachtingen blijven overtreffen", aldus KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee op de officiële website van de nationale voetbalbond. De A-status is voor één jaar geldig. Het NOC*NSF en de KNVB bekijken nu welke prestatienormen er moeten gelden om de A-status na afloop van dat jaar te verlengen.

Om in aanmerking te komen voor een A-status is een mondiale topachtprestatie tijdens een WK, Olympische Spelen of een ander internationaal topsportevenement dat wat betreft deelnemersveld en geleverde competitie gelijk is aan een WK nodig. Nederland won het EK door Denemarken in de finale met 4-2 te verslaan.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd