Heracles deelt meteen keiharde klap uit aan Ajax

12 augustus 2017, 22:45

Ajax is het nieuwe Eredivisieseizoen begonnen met een pijnlijke nederlaag. Nadat Hakim Ziyech de Amsterdammers vroeg in de tweede helft op voorsprong zette, sleepte Heracles er in eigen huis alsnog een overwinning uit: 2-1.

Terwijl het seizoen pas net begonnen is, maakt Ajax toch al wat rommelige tijden door. Na het drama met Abdelhak Nouri volgde de uitschakeling voor de Champions League tegen Nice. Daar bovenop kwam voorafgaand aan het duel met Heracles het verrassende nieuws dat Davinson Sánchez niet bij de selectie zat. Hij lijkt op weg naar Tottenham Hutspor, om zich te voegen bij oud-Ajacieden Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Christian Eriksen.

Een aderlating voor het elftal van Marcel Keizer natuurlijk. Sánchez werd in zijn eerste seizoen in Amsterdam meteen een vaste kracht in het hart van de defensie, die op belangrijke momenten ook nog eens zijn doelpunten meepikte. Maar Ajax moest het in Almelo dus zonder de Colombiaan doen. Nick Viergever schoof een plekje op, waardoor Mitchell Dijks als linksback mocht beginnen.

Maar Heracles was allesbehalve kansloos. De thuisploeg liet zich vooral in de counter regelmatig zien, waarbij het er razendsnel uitkwam. Brahim Darri stuitte op doelman Andre Onana, maar de grootste kans op naam kwam van Tim Breukers. Hij stifte de bal maar net voorlangs na een snel genomen vrije trap, terwijl bijna alle Ajacieden op dat moment stonden te slapen.

Heracles kreeg plotseling volop vertrouwen en energie van de goal van Gladon. Kuwas pegelde de bal bijna schitterend in de kruising, terwijl de defensie van Ajax meerdere malen stond te wankelen. Simpele passes kwamen niet meer aan en er werd regelmatig veel ruimte weggegeven toen de Amsterdammers met drie man achterin gingen spelen. En dat leidde zomaar tot de 2-1 voor Heracles: Kuwas krulde de bal op schitterende wijze in de verre hoek, een beauty van een doelpunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen