KNVB ontvangt 8.000 extra WK-tickets

Ger
1 juni 2006, 13:02

De Nederlandse voetbalbond KNVB heeft 8.000 extra kaarten gekregen voor de WK-groepswedstrijden van het Nederlands elftal. Dit aantal is een verdubbeling van het aantal beschikbare kaarten dat aan Nederland werd toegekend na de WK-loting in Leipzig. De helft van de tickets gaat naar de supportersvereniging Oranje, de overige kaarten zijn voor sponsors en relaties van de KNVB.

"De extra kaarten zijn vooral het gevolg van stevig lobbyen van de KNVB bij de wereldbond FIFA. Ik denk dat we het maximale eruit hebben gehaald", aldus een woordvoerder van de bond. 

Het aantal Nederlandse supporters dat nu via de KNVB de duels met achtereenvolgens Servie en Montenegro, Ivoorkust en Argentinië kan bijwonen bedraagt in totaal bijna 18.000 (respectievelijk 6200, 6300 en 5000). Dat is de helft meer dan bij de aanvankelijke toewijzing. "Het is natuurlijk nog te weinig. Met het aantal aanvragen hadden we wel een paar stadions kunnen vullen. Toch vind ik dat onze lobby is geslaagd en dat we een acceptabel aantal kaarten hebben gekregen".

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen