Pernia vervangt geblesseerde Del Horno

1 juni 2006, 13:12

De Spaanse bondscoach Luis Aragones heeft een nieuw gezicht toegevoegd aan zijn selectie voor het WK. Mariano Pernia, een 29-jarige Argentijn die pas sinds kort in het bezit is van een Spaans paspoort, is door de oefenmeester opgeroepen als vervanger van Asier del Horno. De verdediger van Chelsea (foto) kampt met een achillespeesblessure en zal nog deze week vertrekken uit het trainingskamp van de nationale ploeg van Spanje.

Pernia stond al enkele dagen stand-by, maar het wachten was nog op het moment dat de wereldvoetbalbond FIFA toestemming zou geven. De bond wilde eerst het medische rapport van Del Horno bestuderen, om te controleren om hij wel degelijk echt langdurig is de roulatie is. Dat blijkt het geval te zijn, waardoor de FIFA Spanje toestemming gegeven heeft om een vervanger op te roepen. Dat is Getafe-verdediger Pernia geworden, die zo snel mogelijk vanuit zijn vakantieadres in Argentinië naar Duitsland zal vliegen.

Spanje speelt, op weg naar het WK, nog twee oefenwedstrijden. Op 3 juni speelt het land tegen Egypte, waarna vier dagen later Kroatië de tegenstander is. Het WK begint voor de Spanjaarden pas op 14 juni, met een wedstrijd tegen het sterke Oekraïne.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen