ErediVisie: dolle Diego, bruine kurk en fysiek malheur

14 augustus 2017, 11:17   Bijgewerkt: 15 augustus 2017, 10:09

Opvallende resultaten, een verliezende topclub, 37 doelpunten en slechts één gelijkspel, die dan wel weer het meest spectaculair was. Dat is de eerste speelronde van de Eredivisie in een notendop. Ja, we zijn weer los, het is weer begonnen. Het betekent ook weer een nieuwe ErediVisie, waarin we de opvallendste zaken van het eredivisieweekend behandelen.

Niet PSV, maar Ajax op achterstand

PSV heeft de kater van de afgang in Kroatië een beetje kunnen wegspoelen, maar Ajax kent na de tik tegen OGC Nice ook een valste start in de Eredivisie. Heracles Almelo verraste de Amsterdammers en won met 2-1 van de topclub, die daarom nu al achter de feiten aanlopen. En dan is er ook nog de situatie op de transfermarkt. Sterkhouder Davinson Sánchez is hard op weg naar Engeland, terwijl Ajax zelf nog niet echt een grote slag heeft kunnen slaan. Het verdere verloop van augustus wordt waarschijnlijk bepalend voor de rest van het seizoen voor Ajax. Gaat Sánchez weg en komen er goede spelers bij, zoals aanvoerder Joël Veltman en coach Marcel Keizer graag willen? Ondertussen is het bij Feyenoord overigens lekker rustig, getuige ook de 2-1 zege op FC Twente.

Heftige en rare blessures

Voor Warner Hahn begon het seizoen ook dramatisch. De doelman van sc Heerenveen moest ook al binnen tien minuten naar de kant, in de derby tegen FC Groningen. Tijdens een duik voelde Hahn al dat het 'niet echt lekker zat in de schouder'. Toen Heerenveen scoorde was er ontlading en toen lag de schouder opeens uit de kom. "Pas in de vijftigste minuut zat hij er pas weer in", sprak Hahn na afloop tegen FCUpdate.nl. Overigens raakte Roda JC-goalie Hidde Jurjus ook even geblesseerd: hij had gek genoeg last van kramp. Dat zie je niet vaak bij keepers...

Kunstgrascommotie

Kunstgras

Kunstgras

Wat verder opviel

- Cyriel Dessers maakte dit seizoen het eerste doelpunt van de Eredivisie, waarmee hij zich in een rijtje achter Ricardo van Rhijn, Jesper Drost, Iliass Bel Hassani en Queensy Menig schaart. De Belg debuteerde tegen ADO (0-3 winst) meteen met twee goals voor FC Utrecht in de Eredivisie.

{image[320258][right-half][]}- Er werd weer op diverse manieren stilgestaan bij Abdelhak Nouri. Bij Heracles Almelo-Ajax klonk een applaus in de 34ste minuut en Zakaria El Azzouzi, Mimoun Mahi en Tarik Tissoudali toonden na hun goals het rugnummer van de middenvelder van Ajax die met ernstige en blijvende hersenschade kampt.

- Bij VVV-Sparta (3-0) was er sprake van een aardige generatiekloof. Waar Michel Breuer op 3 mei 1999 zijn debuut vierde, werd Spartaan Deroy Duarte pas op 4 juli 1999 geboren.

- Niemand minder dan Diego Maradona was een enthousiaste toeschouwer bij PSV-AZ (3-2). De Argentijnse legende is met zijn club Al-Fujairah op trainingskamp in het Brabantse Mierlo en reisde met 45 man af naar het Philips Stadion.

Door: Koen Jans

[photo,108050,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen