KNVB wil Gudde als nieuwe directeur betaald voetbal

14 augustus 2017, 17:39

De KNVB heeft Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, voorgedragen als nieuwe directeur betaald voetbal. Dat is maandagmiddag wereldkundig gemaakt door de bond. De beleidsbepaler moet in Zeist de opvolger worden van Bert van Oostveen. Ondertussen is Jan Smit in beeld om de voorzitter van de raad van commissarissen te worden.

Gudde zou dit jaar de stap naar de KNVB kunnen maken, omdat eind november zijn takenpakket in Rotterdam neer gaat leggen. Bij de KNVB was Gijs de Jong lange tijd de gedroomde kandidaat om Van Oostveen op te volgen, maar de eredivisieclubs zagen dat niet zitten. In de zoektocht naar een nieuwe directeur betaald voetbal is de bond nu dus uitgekomen bij Gudde. De KNVB meldt maandag dat hij is voorgedragen.

Ook Jan Smit is voorgedragen, voor de functie van voorzitter van de raad van commissarissen. Het clubicoon van Heracles Almelo legde deze zomer de voorzittershamer bij Heracles Almelo naast zich neer. Verder zijn Elsemieke Havenga-Hillen, Han Berger en Niek Jan van Kesteren voorgedragen als nieuwe leden van de RvC. Die is wel toe aan fris bloed, aangezien Simon Kelder en Erik Mulder momenteel de enige twee leden zijn.

John Jaakke, lid van de Selectiecommissie, geeft uitleg over de de nieuwe kandidaten. "Wij zijn er van overtuigd dat deze kandidaten samen de ingezette koers van de KNVB verder inhoud en vorm kunnen geven. Het is een bekwame groep mensen met relevante ervaring. Zij vullen elkaar aan, zowel qua persoon als kennis en kunde. En 'last but not least': zij hebben hart voor voetbal en willen zich inzetten voor het betaalde voetbal en de KNVB."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen