KNVB juicht transferrevolutie toe en komt in actie

15 augustus 2017, 14:28   Bijgewerkt: 15 augustus 2017, 23:08

In Engeland lijkt de transfermarkt vanaf volgend seizoen al voor de start van het nieuwe Premier League-seizoen dicht te gaan. Er wordt komende maand een besluit genomen door de organisatie van de Premier League, de Engelse bond en de clubs. De verwachting is dat het voorstel goedgekeurd wordt. Dat zou de KNVB een goede zaak vinden. De Nederlandse voetbalbond volgt de ontwikkelingen en komt zelf ook in actie.

"Als KNVB juichen we dit Engelse initiatief erg toe", laat een woordvoerder van de Nederlandse voetbalfederatie weten aan FCUpdate.nl. "Wij hebben op internationaal gebied al vaker aandacht gevraagd voor de zomerse transferperiode in samenhang met de start van de competitie. Vooralsnog was dit zonder succes."

De KNVB snijdt wel een belangrijk punt aan, als het gaat om een vroegere transferdeadline. De bond beseft dat er ook over de grens gekeken moet worden en dat het niet wenselijk is dat clubs nog wel spelers mogen verkopen, maar dan geen vervanger kunnen halen. "Het is naar onze mening van belang dat de transferperiodes in de verschillende landen zoveel mogelijk gelijk lopen en, indien mogelijk, dat ze voor de start van de competities sluiten. Dit is om te voorkomen dat je als Nederlandse club alleen nog maar kan verkopen en geen spelers meer kan terug kopen", zo klinkt het vanuit de KNVB.

Hoe dan ook: de KNVB houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en gaat zelf ook met betrokken partijen om tafel om te kijken of er in Nederland ook een 'transferrevolutie' moet plaatsvinden. "Wij zijn benieuwd naar de uitkomsten van de gesprekken in Engeland en zullen tegen die tijd ook contact met de Engelse bond opnemen. Verder zullen we in gesprek gaan met de clubs en de centrale spelersraad om eventuele aanpassingen in de transferperiode met hen te bespreken."

In Engeland is er veel onvrede over het feit dat de transfermarkt nog zo lang open is, terwijl de competitie al in volle gang is. Zo gaat het tijdens de eerste weken van het seizoen nog veelvuldig over de toekomst van spelers als Virgil van Dijk, Philippe Coutinho, Gylfi Sigurdsson en Ross Barkley.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen