Voormalig Barcelona-keeper Valdés zet punt achter loopbaan

17 augustus 2017, 14:25

Victor Valdés zet een punt achter zijn loopbaan als voetballer. De doelman zat sinds zijn vertrek bij Middlesbrough deze zomer zonder club en staakt nu de zoektocht. Hij bracht donderdag naar buiten op 35-jarige leeftijd te stoppen als profvoetballer.

Valdés is vooral bekend van zijn periode bij FC Barcelona. Hij doorliep de jeugdopleiding van de Catalanen en debuteerde in 2002 onder Louis van Gaal in het eerste elftal. Die plaats stond hij vervolgens twaalf jaar lang niet meer af. In totaal kwam hij tot 530 officiële duels voor de club en pakte hij maar liefst 22 prijzen: drie keer de Champions League, zes landstitels, drie Spaanse bekers, zesmaal de Spaanse Supercup, drie keer het WK voor clubs en de Europese Supercup.

Valdés vertrok in 2014 bij Barcelona en ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hij speelde nog voor Manchester United, Standard Luik en Middlesbrough, maar zo'n succes als bij Barcelona werd het niet meer. Bij Middlesbrough wist de routinier afgelopen seizoen degradatie niet te ontlopen. Hij besloot vervolgens om zijn contract niet te verlengen en hangt nu zijn keepershandschoenen aan de wilgen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen