Veltman in de fout: "Bal draaide door effect"

17 augustus 2017, 23:36   Bijgewerkt: 18 augustus 2017, 09:12

Joël Veltman ging donderdag in de fout. Daarmee leidde de verdediger ongewild de nederlaag van Ajax in tegen Rosenborg in de laatste voorronde van de Europa League. De Noren zegevierden met 0-1 in de Johan Cruijff Arena.

In de 77ste minuut kon Veltman een dieptepass niet onderscheppen. Daardoor stond Samuel Adegbenro ineens vrij voor keeper André Onana en hij faalde niet in de afwerking. Veltman dacht in eerste instantie dat de bal in de richting van Matthijs de Ligt ging. "Maar door het effect ging ie meer naar de tegenstander dan naar Matthijs. Daardoor viel ie achter de verdediging", legde Veltman na afloop uit voor de camera van Ziggo Sport.

Veltman erkende dat het resultaat matig is, maar blijft positief voor de return van volgende week in Noorwegen. "We moeten niet doen alsof we er al uitliggen, maar qua spel en resultaat moet het beter", stelde hij. Op de vraag of het verlies ook een gevolg is van de situatie rond Davinson Sánchez - hij ontbrak vanwege een mogelijke transfer naar Tottenham Hotspur - antwoordde Veltman: "Nee, helemaal niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen