AZ waakt voor onderschatting tegen gewapend ADO

18 augustus 2017, 14:40

Morgenavond (zaterdag) staat het duel tussen AZ en ADO Den Haag op het programma, twee clubs die de eerste speelronde beiden met nul punten besloten. Voor de Alkmaarders is het een kans om de nederlaag tegen PSV voor eigen publiek weg te poetsen, ADO zal de oorwassing die het van FC Utrecht kreeg (0-3) snel willen vergeten.

Onderwerp van gesprek aan de Noord-Hollandse zijde van het affiche was aanvallende middenvelder Calvin Stengs; de 18-jarige scheurde zijn voorste kruisband af in het treffen met PSV en kan nu al een streep door het verdere verloop van 2017-18 zetten. Trainer John van den Brom is helder over de situatie: "We hebben geen tweede Calvin, dus we moeten niet gaan zeuren - ook al heeft zijn blessure zeker impact op de spelersgroep."

Ook al ging ADO scorebordtechnisch vrij hard onderuit, Van den Brom probeert onderschatting te vermijden. "ADO verloor thuis met 0-3, maar de uitslag past niet bij wat ik gezien heb. Het is enorm geflatteerd, want ADO creëerde de meeste kansen. Hun spelwijze is vooral afgestemd op hun twee kopsterke aanvallers en de snelheid van Sheraldo Becker."

ADO-trainer Alfons Groenendijk onderstreept de woorden van collega Van den Brom: "Sta je 1-0 voor, dan komt er een andere sfeer in het stadion. We hebben acht of negen kansen gehad, iets wat ik bijvoorbeeld niet bij Zenit (in de Europa League-voorrondewedstrijd, red.) heb gezien. Dat geeft ons toch weer vertrouwen. Ik heb AZ gezien bij PSV: zij zullen het spel willen maken en met name in de omschakeling hebben wij ook onze wapens. Wij zullen compact spelen en vanuit de omschakeling trachten AZ pijn te doen."

Over Wilfried Kanon weet Groenendijk te melden dat hij direct aan de start van het duel verschijnt: "We kijken natuurlijk ook naar de spits van de tegenstander, Wout Weghorst, en ik denk dat Willy daar direct kan staan. Ook in offensief opzicht hopen we wat te doen en daarom kiezen we voor Melvyn Lorenzen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen