Ballack: "Klinsmann speelt te aanvallend"

1 juni 2006, 15:41

Het is nog altijd verre van rustig bij onze Oosterburen. Nu het WK voor de deur staat, lijkt de paniek toe te nemen. Jarenlang heeft het land naar dit toernooi toegeleefd, nu moet het gebeuren. Het teleurstellende gelijkspel tegen Japan (2-2) zorgde dan ook voor een golf van onrust. Ook aanvoerder Michael Ballack maakt zich zorgen. Hij verwijt bondscoach Klinsmann dat hij zijn elftal te aanvallend laat voetballen.

Ballack, die enige tijd geleden zijn handtekening zette onder een contract bij de Engelse topclub Chelsea, zette in het Duitse sportblad Kicker zijn vraagtekens bij de tactiek van Klinsmann in het duel met de Japanners. "Klinsmann heeft in de afgelopen twee jaar een jong team op de been gebracht dat steeds dezelfde fouten maakt. Verdedigend hebben we grote problemen", stelt Ballack. 

"We spelen veel te aanvallend. We moeten meer naar onze verdediging kijken. Ik heb de bondscoach hierover gesproken. Hij kent mijn mening en die van andere spelers. Het is aan hem keuzes te maken", aldus de middenvelder. Tegen Japan kwam de ploeg zelfs op een 2-0 achterstand, maar in de slotfase boog Duitsland die score nog om tot 2-2.

Voor Duitsland begint de tijd te dringen, de ploeg heeft immers nog acht dagen tot de eerste WK-wedstrijd tegen Costa Rica. In de groepsfase speelt de ploeg, die vier jaar geleden nog tweede werd op het WK van 2002, verder nog tegen Ecuador en Polen. In de tweede ronde staat mogelijk een confrontatie met Engeland of Zweden op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen