Tegenvallend Heerenveen in extremis naast Heracles

19 augustus 2017, 22:53   Bijgewerkt: 19 augustus 2017, 23:18

Heracles leek na 93 minuten spelen de overwinning op zak te hebben in Friesland, maar door een laat doelpunt van Nemanja Mihajlovic heeft sc Heerenveen alsnog een 1-1 gelijkspel uit het vuur gesleept. De Friezen waren op tien minuten na de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar keken door een gelukkig doelpunt van Robin Pröpper vlak voor rust tegen een achterstand aan. De kopbal van Mihajlovic in blessuretijd zorgde toch nog voor acceptabel resultaat in Friesland.

Vanaf de eerste minuut leek Heerenveen een tweede zege op rij te gaan boeken op Heracles. Het was beter, had meer balbezit, alleen ontbrak het aan kansen. De hele eerste helft kon daarom eigenlijk schriftelijk worden afgedaan, tot de minuut blessuretijd aanbrak. Alleen Stijn Schaars en Arber Zeneli dwongen Bram Castro tot een redding. Heracles was echter een stuk efficiënter, uit de eerste corner die het kreeg, sloeg het toe. Robin Pröpper schoot al vallend op doel en via de Deense verdediger Daniel Hoegh verdween de bal achter doelman Wouter van der Steen.

Zo hield Heracles door het missen van de kansen Heerenveen in leven en dat kwam het team van John Stegeman uiteindelijk duur te staan. Reza Ghoochannejhad kreeg binnen een tijdsbestek van vijf minuten twee grote kansen, maar de Friese topscorer van vorig seizoen faalde in de afronding. Coach Jurgen Streppel bracht Henk Veerman erbij, de supersub kon ditmaal geen potten breken.