Ajax lijkt 7,5 miljoen te gaan betalen voor Oostenrijker

21 augustus 2017, 07:55

De transfer van

€17M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/maximilian-wober">Maximilian Wöber naar Ajax lijkt snel rond te komen. De 19-jarige verdediger van Rapid Wien gaat voor ongeveer 7,5 miljoen euro naar Amsterdam verkassen, waarbij zijn Oostenrijkse werkgever ook nog een doorverkooppercentage van tien procent heeft bedongen. Dat meldt het Oostenrijkse Kurier.

Vijf maanden geleden speelde Wöber nog bij de beloftenploeg van Rapid Wien, maar nu wordt hij de duurste uitgaande speler ooit in de Oostenrijkse Bundesliga. Hoewel de handtekening bij Ajax nog niet gezet is, lijkt de jonge verdediger na 24 officiële duels al een transfer te maken. Wat maakt de speler zo aantrekkelijk voor clubs als Ajax? Volgens Kurier is het talent linksbenig, opbouwend zeer sterk, relatief snel en bovendien krachtig en groot (1,88 meter).

Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, bevestigde zondag rond de 3-1 zege op FC Groningen al bij de NOS al dat Wöber op komst was. "We zijn al twee maanden met hem bezig. In het begin leek het niet te lukken. Hopelijk kunnen we het nu snel afronden", sprak Overmars. Het verschil tussen nu en twee maanden geleden is dat er voor Wöber nu meer kans is op speeltijd in Amsterdam, dankzij het vertrek van Davinson Sánchez naar Tottenham Hotspur.

Wöber zorgt voor de op drie na duurste Oostenrijkse transfer ooit. Marko Arnautovic transfereerde deze zomer voor 22,3 miljoen euro van Stoke City naar West Ham United, terwijl Aleksander Dragovic voor respectievelijk 18 en 9 miljoen euro naar Bayer Leverkusen en Dynamo Kiev verkaste. Met de overgang van Wöber is dus 7,5 miljoen euro gemoeid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen