Slapende reuzen uit Milaan worden wakker na impulsen

21 augustus 2017, 10:14

Het waren ellendige jaren in Milaan, aangezien de plaatselijke trotsen niet thuisgaven op de velden. AC Milan zette de afgelopen jaren achtereenvolgens een achtste, tiende, zevende en zesde plaats neer in de Serie A, terwijl Internazionale vijfde, achtste, vierde en zevende werd. Met de financiële injectie van Chinese bestuurders hopen de Milanese grootmachten oude tijden weer te kunnen laten herleven. Het begin is goed.

Beide ploegen hebben zondagavond een overtuigende overwinning neergezet in de eerste Serie A-wedstrijd. AC Milan won met kinderlijke eenvoud bij een tiental van Crotone, Inter zette thuis overtuigend Fiorentina met 3-0 aan de kant. De aanzet voor de wederopstanding van beide clubs uit de modestad is dus gegeven.

Dat mag ook wel: Inter gaf deze zomer 78,5 miljoen euro uit en spendeerde de twee jaar daarvoor ook al 157 en 98 miljoen euro. Milan legde maar liefst 189,5 miljoen euro neerlegde voor nieuwe spelers, nadat Silvio Berlusconi steeds minder aantrekkelijke cadeaus gaf. De vertrokken preses heeft de club verkocht aan de Chinese investeerdesgroep Sino-Europe Sports, terwijl Inter nu in handen is van de Chinese Suning Group.

Milan opende dus met een comfortabele 0-3 zege bij Crotone. Na 25 minuten spelen stond deze stand al op het scorebord tegen de promovendus, die al snel een rode kaart kreeg. Franck Kessié (penalty), de talentvolle Patrick Cutrone en Suso maakten de goals. "De mentaliteit van de spelers doet me veel deugd", zegt coach Vincenzo Montella na afloop. "De spelers speelden met alertheid en intensiteit. De jongens waren sterk, vooral Kessié heeft zijn stempel gedrukt. Toch zijn er nog genoeg dingen om aan te werken", aldus Montella.

Ook Luciano Spalletti, de coach van Inter, kan tevreden zijn. Dankzij twee goals van Mauro Icardi (één pingel) en een snoekduik van Ivan Perisic werd het 3-0 tegen het uitgeklede Fiorentina. "We zijn hier zeer gelukkig mee, ook met de sfeer in het stadion. Het team startte goed en heeft mooi voetbal laten zien. We hebben drie goals gemaakt tegen een goede ploeg", stelt Spalletti. "We zijn in opbouw, maar het begin is goed."

[photo,106783,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen