Guardiola reageert niet op rood uit angst voor schorsing

22 augustus 2017, 07:57

Manchester City bleef maandagavond in de thuiswedstrijd tegen het Everton van Ronald Koeman steken op een 1-1 gelijkspel. The Citizens werden gehinderd door een rode kaart van Kyle Walker, die vlak voor rust twee gele prenten voorgehouden kreeg. Na afloop weigerde Pep Guardiola te reageren op de beslissingen van scheidsrechter Bobby Madley.

De Spaanse manager hield zijn kaken op elkaar, uit vrees voor een schorsing. "Next question", zei hij meteen tegen de BBC, dat vervolgens nog een poging deed en vroeg of Guardiola het geen rood vond. "Next question", antwoordde de getergde coach, die de BBC niet langer dan een minuut te woord stond. Bij Sky Sports wilde hij ook niet reageren op de rode kaart voor Walker, die gele kaarten kreeg voor een late charge op Leighton Baines en een botsing met Dominic Calvert-Lewin. "De volgende vraag, ik wil bij Bournemouth zijn", doelde Guardiola op het volgende duel.

Op vragen over de wedstrijd zelf wilde Guardiola wél reageren. "We speelden om de wedstrijd te winnen, maar dat is niet gelukt. We hebben alles gegeven en daar zijn we blij mee. Iedereen heeft het goed gedaan", vindt Guardiola. "Ik ben zeer trots op ons optreden. Tien tegen elf, tegen een ploeg als Everton, dat is lastig. We hebben genoeg kansen gecreëerd, maar ze gingen er helaas niet in."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen