Van Geel blij met selectie: "Op alle fronten meestrijden"

22 augustus 2017, 11:25

Met de afgeronde transfer van Sam Larsson heeft Feyenoord de selectie voor het komende seizoen compleet. Technisch directeur Martin van Geel gaf rond het voetbalgala van maandagavond voor de camera's van FOX Sports aan content te zijn met het verloop van de zomerse transferperiode. Ook Jeremiah St. Juste, die eerder deze zomer de overstap maakte van Heerenveen naar Feyenoord, kwam aan het woord.

"Waar we op hoopten, is ook gebeurd", aldus Van Geel. "We wisten dat Dirk Kuyt zou stoppen en Eljero Elia zou vertrekken, en vervolgens hebben we met Rick Karsdorp en Terence Kongolo voor Feyenoord-begrippen twee grote verkopen gedaan. Dat was sportief gezien wel een verlies, maar vervolgens hebben we kunnen anticiperen. Met horten en stoten hebben we uiteindelijk gedaan wat we wilden doen."

Met Sam Larsson werd maandag de selectie gecomplementeerd. "Met een heel zwaar seizoen voor de boeg probeerden we alle posities dubbel te bezetten. Nederlandse competitie, KNVB beker en de Champions League: we willen op alle fronten meestrijden. Hiervoor is dubbele bezetting nodig, en Giovanni van Bronckhorst heeft nu alle ruimte en gelegenheid om te variëren", concludeerde de oud-directeur van Willem II, AZ, Ajax en Roda JC.

Sam Larsson lag overhoop met zijn oude club Heerenveen om een transfer te forceren, en werd in de tweede helft van vorig seizoen door het Friese publiek meermaals uitgefloten. Medenieuweling bij Feyenoord St. Juste verwacht echter geen moeilijkheden: "Sam is een mooie aanwinst voor Feyenoord. Hij heeft super veel kwaliteiten en is totaal geen moeilijke jongen. De toevoeging van Sam vergroot de concurrentiestrijd bij Feyenoord nog meer, daar worden we als team én per individu alleen maar beter van."

Naast Larsson en St. Juste haalde Feyenoord deze zomer Ridgeciano Haps, Jean-Paul Boëtius, Kevin Diks, Sofyan Amrabat en Steven Berghuis in huis.

Bekijk ook: Feyenoord-fans aan het woord: "We worden weer kampioen!"

[photo,108190,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen