Rooney stopt na 119 interlands en 53 goals bij Engeland

23 augustus 2017, 14:24   Bijgewerkt: 23 augustus 2017, 14:30

Wayne Rooney, de all-time topscorer en recordinternational van de nationale ploeg van Engeland, stopt met interlandvoetbal. Dat heeft de 31-jarige aanvaller van Everton samen met de Engelse bond laten weten. Na 119 interlands en 53 voor The Three Lions vindt Rooney het genoeg geweest.

Afgelopen week kreeg Rooney een belletje van Gareth Southgate. De bondscoach van Engeland wilde de aanvaller porren voor de komende interlandperiode, maar de speler ging niet op de invitatie in. "Na lang te hebben nagedacht, heb ik besloten om Gareth te vertellen dat ik voor altijd stop met interlandvoetbal", zegt Rooney in een verklaring. "Het was een zware beslissing en ik heb er goed over gesproken met de mensen die het dichtst bij mij staan, waaronder de manager van Everton (Ronald Koeman, red.)."

"Het was altijd speciaal om voor Engeland te spelen. Elke keer als ik geselecteerd was en aanvoerder was voelde het als een eer. Ik wil iedereen bedanken voor hun hulp, maar de tijd is gekomen om afscheid te nemen. Ik wil mij focussen op Everton, de club die ik deze zomer met pijn in mijn hart voor Manchester United inruilde. Ook dat was een lastig besluit", aldus Rooney.

Rooney vierde op 12 februari 2003 zijn debuut voor de Engelse ploeg, in de wedstrijd tegen Australië. Met 17 jaar en 111 dagen werd hij de jongste Engelse international ooit, een record die in 2006 werd verbroken door Theo Walcott. Jaren later werd hij zowel topscorer aller tijden als recordinternational van het Britse land.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen