Keizer geeft nog niks prijs: "Twee goede spitsen is een luxe"

24 augustus 2017, 00:03

Ajax zal tegen Rosenborg BK moeten gaan aanvallen, want om een verlenging af te dwingen zullen de Amsterdammers minimaal één keer moeten scoren. Marcel Keizer heeft er vertrouwen in en denkt dat Ajax de klus kan klaren. Wel heeft de trainer nog enkele vraagtekens wat betreft zijn basiself.

Keizer voerde in de afgelopen wedstrijd van Ajax tegen FC Groningen enkele wijzigingen door. Daardoor was er onder meer een basisplaats voor Klaas-Jan Huntelaar. De trainer wil niet zeggen of dat tegen Rosenborg ook zo is. "Ik heb twee goede spitsen. Dat is een luxe voor een trainer. Jullie zien donderdag wel wie er gaat spelen", stelt hij op de persconferentie. De coach heeft ondanks de thuisnederlaag het volste vertrouwen in Ajax. "We willen naar de groepsfase en zullen daarvoor vechten. We zijn niet bezig met een mogelijke nederlaag. Of de transfergeruchten een afleiding vormen? Nee, we weten wat ons hier te doen staat."

Om direct door te gaan na negentig minuten moet Ajax eigenlijk tweemaal scoren in Noorwegen. "Zij kunnen nu afwachten, wij niet. We moeten ruimtes vinden om kansen te creëren", stelt de trainer, die nog niet weet of Amin Younes vanaf het begin zal kunnen starten. De Duitser ontbrak tegen Groningen nog vanwege ziekte. "Hij heeft maandag getraind. We gaan tijdens de avondtraining kijken hoe hij ervoor staat."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen