Keizer stelt Dolberg op: "Kasper is de eerste spits"

24 augustus 2017, 20:48

Veel voetbalfans hadden niet vreemd opgekeken als Klaas-Jan Huntelaar ook tegen BK Rosenborg in de basis zou starten bij Ajax, maar Marcel Keizer heeft niet getwijfeld over de keuze tussen hem en Kasper Dolberg. De Deen is voorlopig de eerste keus voor de oefenmeester.

Huntelaar speelde tegen FC Groningen een sterke wedstrijd, maar krijgt in Noorwegen dus niet weer de kans. "Kasper is de eerste spits", verklaart Keizer bij Ziggo Sport. "Klaas-Jan is vanaf de voorbereiding fantastisch bezig, ook op de trainingen. Hij heeft tegen Groningen een heerlijke partij gespeeld, maar op dit moment is Kasper voor mij gewoon de eerste spits."

Op het middenveld krijgt Lasse Schöne de voorkeur boven Frenkie de Jong. Lasse. "Dat heeft ook met ervaring te maken. Bovendien zijn we met Lasse ook sterk in standaardsituaties, maar Frenkie doet het de laatste tijd ook goed", zegt Keizer. Opvallend is dat Van de Beek wederom voor de verdediging speelt. "Donny is de 'zes' en Lasse is de rechtermiddenvelder. We draaien sowieso iets anders op het middenvelder, we willen het iets anders dan thuis tegen Rosenborg. Dit doen we om beter aan het voetballen te komen en niet meteen in een counter te verliezen als we de bal verliezen."

Een andere opvallend ingreep is het afvallen van David Neres, die niet bi jee selectie zit. "Ik moest kiezen tussen Vaclav Cerny en David. Vaclav heeft tegen Groningen prima gespeeld en heeft iets meer diepte dan David. Daarom staat Justin Kluivert er ook in, omdat hij diepte heeft. Dan is de keuze makkelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen