Ziyech spreekt van schande: "We geven het helemaal weg"

25 augustus 2017, 07:44

Voor de eerste keren in jaren schittert Ajax door afwezigheid in de hoofdfase van een Europees toernooi. De Amsterdammers slaagden er niet uit om Rosenborg BK opzij te zetten in een tweeluik. Integendeel: er werd zelfs tweemaal verloren van de Noorse tegenstander. In de ArenA werd het 0-1, donderdagavond volgde een 3-2 nederlaag in Trondheim.

"Het was doodstil in de kleedkamer. Doodstil", verzucht Hakim Ziyech na de ontluisterende uitschakeling in de play-offs van de Europa League voor de camera van FOX Sports. De spelmaker van Ajax is gedesillusioneerd. "Er is ook woede, er zijn ook dingen gezegd. Iedereen sprak uit emotie. Wat daar gezegd is, kunnen we beter binnenskamers houden."

Ajax vocht zich dankzij treffers van Amin Younes en Lasse Schöne nog wel aardig terug na een 1-0 achterstand. In de slotfase ging het echter faliekant mis. "Je komt heel goed terug in de tweede helft en dan is het een schande hoe je het uiteindelijk weggeeft. Er was helemaal niets aan de hand, we kregen kansen op 1-3 en dan letten we twee momenten niet op en geven we het helemaal weg", aldus Ziyech, die weerspreekt dat de blamage door de wissel Dolberg-Zeefuik komt. "Nee, we gaan overal half in. Dan kan je wel zeggen dat het aan de wissels, maar dat is te makkelijk. Je moet gewoon zorgen dat je dekt en je poot erin zet. Om ook weer over versterkingen te beginnen is ook te makkelijk", vindt Ziyech.

Nog geen drie maanden geleden speelde Ajax nog de Europa League-finale tegen Manchester United en dat maakt dit demasqué alleen maar zuurder. "Het enige wat nu telt is de beker en de competitie. Er valt verder niet aan iets te denken. We moeten zorgen dat we op die andere fronten een heel goed seizoen halen. Het is hard, maar op dit moment wel de realiteit."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen