Koeman geniet van wondergoal en uitblinkende goalie

25 augustus 2017, 11:03

Het was, zonder twijfel, de mooiste treffer van de avond in de play-offs van de Europa League. De wondergoal waarmee Gylfi Sigurdsson Everton naar een 1-1 gelijkspel schoot tegen Hajduk Split. Dit resultaat was dankzij de 2-0 zege in het heenduel goed voor plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. Manager Ronald Koeman heeft genoten.

Sigurdsson werd deze zomer voor ruim 50 miljoen euro ovegenomen van Swansea City en bewees zijn waarde in het Europa League-duel met Hajduk Spit. Vanaf een meter of 35 schoot hij de bal over de keeper van de Kroatische club heen. "Het was ongelofelijk", glimlacht Koeman, die Sigurdsson vlak na de aftrap van de tweede helft bij een 1-0 achterstand zag scoren. "Ik heb er geen andere woorden voor. Je moet heel slim zijn, wil je die mogelijkheid zien. Na twee weken kan het doelpunt van het seizoen al gemaakt zijn", vervolgt de Nederlandse manager in gesprek met Sky Sports.

"Het was voor ons heel belangrijk om zo vroeg in de tweede helft gelijk te maken", aldus Koeman, die ook onder de indruk was van doelman Jordan Pickford. De aanwinst stopte een penalty. "Hij liet zien dat het een juiste beslissing was om het vast te liggen. Hij is nog jong, maar maakt veel indruk. Er is grote toekomst voor hem weggelegd."