Kluivert mag zich opmaken voor debuut in Jong Oranje

25 augustus 2017, 12:57

Justin Kluivert kan zijn debuut gaan maken voor Jong Oranje. De vleugelspits van Ajax heeft van bondscoach Art Langeler voor het eerst een uitnodiging ontvangen. Ook Rick van Drongelen (Hamburger SV) zit voor het eerst bij de selectie. Jong Oranje maakt zich op voor EK-kwalificatieduels met Engeland en Schotland.

Voor Kluivert zal de oproep voor Jong Oranje een voorzichtige doek voor het bloeden zijn na de uitschakeling van Ajax in de voorronde van de Europa League tegen Rosenborg BK (donderdag). Kluivert zag Ajax met 3-2 verliezen nadat hij zelf geblesseerd was uitgevallen.

Jong Oranje begint op 1 september in Doetinchem tegen Engeland aan haar missie kwalificatie af te dwingen voor het EK van 2019 in Italië. Naast Schotland en Engeland is Nederland gekoppeld aan Letland, Oekraïne en Andorra in groep 4. De nummer één van de groep plaatst zich rechtstreeks voor het EK, de nummer twee maakt kans op de play-offs. De beste vier nummers twee van alle groepen gaan namelijk door naar die play-offs. 

Volledige selectie Jong Oranje:

Pelle van Amersfoort (sc Heerenveen), Steven Bergwijn (PSV), Kevin Diks (Feyenoord), Joël Drommel (FC Twente), Rick van Drongelen (Hamburger SV), Denzel Dumfries (sc Heerenveen), Timothy Fosu-Mensah (Crystal Palace FC), Oussama Idrissi (FC Groningen), Frenkie de Jong (Ajax), Gervane Kastaneer (1. FC Kaiserslautern), Justin Kluivert (Ajax), Sam Lammers (PSV), Yanick van Osch (PSV), Thomas Ouwejan (AZ), Bart Ramselaar (PSV), Pablo Rosario (PSV), Jeremiah St. Juste (Feyenoord), Guus Til (AZ) en Richairo Živkovi? (KV Oostende).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen