Twente laat Andersen naar het buitenland vertrekken

25 augustus 2017 – René Hake neemt het zaterdagavond met FC Twente op tegen zijn oud-werkgever PEC Zwolle, maar doet dat zonder Joachim Andersen in de selectie. De centrumverdediger uit Denemarken is momenteel een transfer aan het afronden in het buitenland. Volgens meerdere media, waaronder RTV Oost, gaat het om het Italiaanse Sampdoria.

Twente laat Andersen naar het buitenland vertrekken

Coach Hake heeft bevestigd dat Andersen groen licht heeft gekregen om een buitenlandse overstap af te ronden. "Peet Bijen is zijn vervanger", maakt de trainer duidelijk op de clubwebsite. In tegenstelling tot Bijen zal de kersverse aanwinst Adnane Tighadouini niet binnen de lijnen verschijnen. "Adnane heeft de laatste tijd alleen individueel getraind, donderdag was pas zijn eerste training met de groep", aldus Hake, die mogelijk voor het eerst dit seizoen kan beschikken over Haris Vuckic. "Haris heeft deze week alles meegedaan met de groep, we moeten na de training van vandaag kijken of hij tot de selectie kan behoren." Hidde ter Avest is wegens een bovenbeenblessure nog niet van de partij.

Na twee speelronden staat de puntenteller van Twente nog op nul, na nederlagen tegen Feyenoord en VVV-Venlo. Beide duels gingen met 1-2 verloren. "Als je kijkt naar de wedstrijd tegen VVV moet het op alle facetten beter. Daar moet we hard aan blijven werken. Ook was het verschil tussen het duel met Feyenoord en VVV te groot bij ons, dat mag niet", stelt Hake, die de komende tegenstander goed kent. "PEC Zwolle heeft een team dat graag wil voetballen van achteruit en in thuiswedstrijden het initiatief zal willen nemen. Op het middenveld hebben ze  creatieve spelers die wat kunnen creëren en voorin jongens die een mannetje kunnen uitspelen."

Eredivisie

gerelateerd