Roda verbaasd door straf voor onrust rondom duel met MVV

25 augustus 2017, 16:31

Roda JC reageert verbaasd op de straf voor de onrust rond het play-offduel van vorig seizoen in Maastricht met MVV. De club uit Kerkrade accepteerde het schikkingsvoorstel van de KNVB, maar vindt het 'zeer opmerkelijk' dat MVV geen boete heeft gekregen en hoopt dat de straf wordt teruggedraaid.

De voetbalbond beboette Roda met 7.500 euro wegens het gooien van bier naar spelers en twee fans die over de afrastering klommen. In de ogen van de KNVB hebben de stewards van Roda niet adequaat gehandeld om dit tegen te gaan. Volgens Roda was het de afspraak dat tijdens de wedstrijd de gracht in De Geusselt om het veld vrij zou zijn.

"Echter honderden supporters van de tegenpartij vonden daar juist hun onderdak tijdens de wedstrijd", schrijft Roda in een statement op de eigen website. "Tevens was dit de plek waar uiteindelijk de brandhaard van alle commotie kon ontstaan en wel door aanhangers van de thuisclub, met als gevolg dat de wedstrijd ruim een halfuur heeft stil gelegen."

Het communiqué vervolgt: "Wij benadrukken ook in deze reactie nogmaals dat de aanstichters van bovengenoemde ongeregeldheden duidelijk geen aanhangers waren van onze club en vinden de verscheidenheid in sanctionering van de KNVB onacceptabel . Roda JC heeft inmiddels contact gehad met de KNVB en eist een mondelinge en duidelijkere toelichting, waarbij het terugdraaien van de aan Roda JC opgelegde boete de insteek is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen