Officieel: Dembélé krijgt zijn zin en verkast naar Barcelona

25 augustus 2017, 17:14   Bijgewerkt: 25 augustus 2017, 17:39

Ousmane Dembélé heeft zijn zin gekregen. De bij Borussia Dortmund muitende aanvaller verkast naar FC Barcelona. De Catalanen betalen 105 miljoen euro aan de Duitse club, zo meldt Barça vrijdagmiddag via de officiële kanalen. Door bonussen kan deze transfersom ruim veertig miljoen euro hoger uitvallen.

De twintigjarige Franse aanvaller ligt de komende vijf jaar vast in Camp Nou. Voor een aankoopclausule van 400 miljoen euro is Dembélé te koop voor andere clubs. Zondag arriveert hij in Barcelona, waarna een dag later de medische keuring op het programma staat. De opvolger van Neymar tekent vervolgens zijn contract en wordt hij gepresenteerd.

De transfer hing al een tijdje in de lucht. Dembélé was bij Borussia Dortmund in staking, om zo een vertrek te forceren. De Franse international, die ontbreekt in de WK-kwalificatiewedstrijd van donderdag tegen Oranje, werd vorig jaar van Stade Rennes overgenomen door Borussia Dortmund. Hij noteerde tien goals en 21 assists in 49 optredens namens Dortmund, waar Peter Bosz nu de scepter zwaait als trainer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen