Dost wint weer met Sporting, ook Porto pakt drie punten

27 augustus 2017, 23:27

Scoren deed hij niet, maar Bas Dost is ook na de vierde speelronde van de Portugese competitie nog zonder puntenverlies met Sporting Clube de Portugal. De club uit hoofdstad Lissabon won zondag de thuiswedstrijd tegen Estoril met 2-1.

Sporting leidde binnen elf minuten al met 2-0. Een voorzet van Marcos Acuña in de vierde minuut ging voorbij aan Dost, maar werd door Gelson Martins alsnog tot doelpunt gepromoveerd. Zeven minuten later kreeg Bruno Fernandes het publiek in het Estádio José Alvalade aan het juichen met een rake vrije trap. Lucas Evangelista bracht in de slotfase de spanning terug, maar verder dan 2-1 liet Sporting de bezoekers uit Estoril niet komen.

Ook FC Porto heeft na vier duels de maximale twaalf punten. Dat team won de lastige uitwedstrijd tegen Sporting Braga met 0-1, dankzij een vroege goal van voormalig FC Twente-speler Jesús Corona. Met tien punten delen Benfica en Rio Ave de derde plek. Die clubs hielden elkaar zaterdag op 1-1.