Zoet: "Besproken dat we in 2017 verder zouden kijken"

28 augustus 2017, 08:03

Blijft Jeroen Zoet bij PSV? Deze vraag zal de komende dagen nog vaak te horen zijn in Eindhoven en omstreken. De 26-jarige Veendammer staat nog tot medio 2019 onder contract bij PSV, maar claimt dat er bij de contractverlenging in de zomer van 2015 is afgesproken dat hij deze zomer verder zou mogen kijken. PSV houdt echt vast aan hoge vergoedingswens.

Benfica, Crystal Palace en Newcastle United zouden in de markt zijn of in de markt zijn geweest voor Zoet, die zondag na de 2-0 winst tegen Roda JC bij FOX Sports inging op zijn situatie in het Philips Stadion. "Ik ben nu nog speler van PSV, maar er zijn eerder afspraken binnen PSV gemaakt. Toen ik in 2015 mijn contract verlengde, is er namelijk besproken dat we in de zomer van 2017 verder zouden kijken. Tot nu toe – ik moet het op een nette manier zeggen – wordt het helaas een beetje geblokkeerd. Iedereen weet dat ik ambities heb, maar ik zet mij in voor PSV zolang ik daar speel", aldus Zoet.

Meerdere clubs kwamen langs voor Zoet, maar het leverde dus weinig op. Dat komt mede doordat PSV vasthoudt aan een hoge afkoopsom. Het Eindhovens Dagblad stelt dat de Eindhovenaren 9,5 miljoen euro willen hebben voor Zoet, terwijl De Telegraaf het heeft over 'bijna het dubbele van 5 à 6 miljoen euro'. "De transfersom heeft een aantal clubs wel afgeschrokken", stelt Zoet. "Tot dusver is er dus nog niets gebeurd en ben ik blij dat we negen punten hebben na drie wedstrijden."

In tegenstelling tot Zoet lijkt de deur van de uitgang bij PSV wel nadrukkelijker geopend te worden voor Luuk de Jong, die op weg is naar Girondins de Bordeaux. Wellicht gaat Santiago Arias ook nog een transfer maken. PSV is zelf nog op zoek naar een linksback en zal wellicht nog anticiperen als er wat vertrekt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen