Van Persie: "Ik vind Blind nog steeds goede trainer"

29 augustus 2017, 08:10   Bijgewerkt: 29 augustus 2017, 08:16

Robin van Persie heeft goede woorden over voor Danny Blind. Onder zijn leiding viel topscorer aller tijden van Oranje buiten de boot bij het Nederlands elftal. Dick Advocaat haalde hem voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Bulgarije weer terug bij de selectie.

"Ik vind Danny Blind nog steeds een goede trainer. Dat blijf ik zeggen", zegt Van Persie tegen De Telegraaf. Van rancune is geen sprake, aldus de 34-jarige Rotterdammer. "Ik heb het geluk dat ik 10,5 jaar aan de goede kant van de keuzes heb gezeten."

Van Persie vervolgt: "Ik heb heel veel interlands mogen spelen, prachtige toernooien meegemaakt en ik was bijna tien jaar ook nog eens basisspeler. Soms maak je de andere kant van de medaille mee en dat is de afgelopen anderhalf jaar het geval geweest. Daar heb ik nog begrip voor ook."

Van een rol als mental coach voor de jonge spelersgroep wil Van Persie niets weten. "Kom zeg, ik ben als speler terug in de selectie van Oranje. Niet als opa die wat jonge gasten de hele week tips komt geven. Je weet dat ik altijd al energie in jonge spelers heb gestoken en dat zal ook niet anders zijn. Als ik met Vincent Janssen klets over de rol van spits, blijft dat tussen hem en mij. Maar verder wil ik vooral zelf echt inbreng hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen