Huntelaar wilde alleen naar Ajax: "Geen trek in China"

30 augustus 2017, 09:21

Klaas-Jan Huntelaar was deze zomer transfervrij, nadat zijn contract bij Schalke 04 ten einde was. De 34-jarige aanvaller had aan belangstelling niet te klagen, maar wilde alleen terug naar Ajax. Hij tekende een contract voor één seizoen in de Johan Cruijff Arena.

"Ik ben van jongs af aan al gek van Ajax", zegt Huntelaar op de website van zijn management Soccervision. "Ik wilde gewoon weer voor Ajax spelen. Dat was voor mij de enige serieuze optie voor een nieuwe stap. Ik heb ook veel te danken aan Ajax." Hij verruilde Ajax begin 2009 voor Real Madrid. Daarna kwam hij nog uit voor AC Milan en Schalke 04. Een jaar geleden werd al gesproken over een terugkeer naar Ajax, maar Schalke wilde hem toen nog niet laten gaan. "De gedachte weer in het rood-witte shirt te spelen, heeft me daarna niet meer losgelaten."

"Dankzij mijn transfervrije status was er een scala aan opties. Maar ik wilde alleen naar Ajax. Een andere serieuze optie is er voor mij nooit geweest", vervolgt Huntelaar. De Achterhoeker stond niet open voor aanbiedingen uit China, de Verenigde Staten en andere clubs uit Europa en Nederland. "China was al een paar keer eerder voorbij gekomen. Ik had daar geen trek in, net zo min als Amerika. Ook de familie zat daar niet op te wachten. Sinds mijn komst bij Schalke wonen we prima in de Achterhoek."

De verbintenis voor één jaar met Ajax is een bewuste keuze. "Eerst maar eens kijken hoe het allemaal gaat", legt Huntelaar uit. "Of ik er plezier in heb, of het me bevalt. Daarom heb ik voor een jaar getekend. Ik ben daar zeker positief over. Maar ik wil uiteindelijk niet dat ik langer zou vastliggen, terwijl je misschien wat anders wil. Daarom kijken we het eerst een jaar aan. Nogmaals, er komen genoeg wedstrijden. Maar het moet ook allemaal nog blijken."

Het doel van Huntelaar met Ajax is duidelijk: "Ik wil met Ajax kampioen worden", stelt hij. "Ik verwacht van mezelf bij Ajax dat ik van waarde ben voor het team. Op het veld, met goals en assists. Buiten het veld wil ik de jongens helpen. In de kleedkamer belangrijk zijn? Ach, dat vind ik een raar begrip. Meer op het veld, ook tijdens de training. Ik wil daarin een leidende rol nemen. Tenslotte moet Ajax kampioen worden. Beter zijn dan Feyenoord en PSV."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen