NOS-directeur De Jong volgt Gudde op in Kuip

31 augustus 2017, 11:13

Feyenoord heeft in Hilversum een opvolger gevonden voor algemeen directeur Eric Gudde. Jan de Jong, nu nog in dezelfde functie werkzaam bij de NOS, neemt per 1 november de taken van Gudde over. Laatstgenoemde maakte eerder al zijn vertrek uit De Kuip kenbaar.

De Jong (50) werkt sinds 1993 bij de NOS. Sinds 12,5 jaar zat hij in de directie van de omroep, waarvan de laatste zeven jaar als algemeen directeur. Hij hoefde niet lang na te denken toen de kans zich voordeed om bij Feyenoord aan de slag te gaan. "Na ruim 24 jaar NOS sta ik uiteraard niet te boek als een jobhopper", aldus De Jong op de Feyenoord-website. "Ik had er met veel plezier nog jaren kunnen werken, want ik heb ernstig last van clubtrouw. Maar deze kans is uniek. Feyenoord is veel meer dan een club, het is veel groter dan dat. Het is een maatschappelijk fenomeen. Voor velen is het een manier van leven. Iedereen die mij kent, kent mijn enorme fascinatie voor topsport en voor Feyenoord."

"De club staat er fantastisch voor", vervolgt De Jong. "Sportief en financieel. In deze functie mag ik nu met alle andere medewerkers en overige betrokkenen letterlijk en figuurlijk verder bouwen aan de toekomst van Feyenoord. Je zou het maar mogen doen."

Zijn doel is om van Feyenoord 'een stabiele topclub te maken met zoveel mogelijk spelers uit de eigen jeugdopleiding, met een gezonde en groeiende financiële huishouding en voor de toekomst een prachtig nieuw onderkomen'. "Feyenoord heeft een geweldige toekomst voor zich. Daar ben ik van overtuigd en daar wil ik met mijn kennis en ervaring de komende jaren mijn steentje aan bijdragen", besluit De Jong.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen