FC Twente vindt in Cuevas gewenste linksback

31 augustus 2017, 19:28

FC Twente heeft zijn gewenste linksback gevonden. De 22-jarige Chileens Cristian Cuevas wordt gehuurd van Huachipato Sadp, een club uit zijn geboorteland. Helemaal onbekend is Cuevas niet in Nederland. Hij heeft een verleden bij Vitesse en FC Eindhoven.

"Het was bekend dat we nog zochten naar een linksback. Mooi dat het kort voor de deadline is gelukt om Cristian te huren. Het geeft ons meer opties aan de linkerkant", licht technisch directeur Jan van Halst toe op de website van de Tukkers. Cuevas: "Ik ben heel blij met deze stap. In Chili kennen we FC Twente natuurlijk van Felipe Gutierrez."

De Twente-aanwinst vervolgt: "FC Twente is een grote club en ik zie dit als een mooie uitdaging. Ik ben een linksback die met veel passie speelt en alles geeft voor het team, zoals wel meer Chilenen. Of ik het stadion mooi vind? Zeker weten! Ik heb er al een keer gespeeld met FC Eindhoven, maar toen zat er weinig publiek. Ik kan niet wachten om hier voor een vol stadion te spelen."

Cuevas was in het verleden eigendom van Chelsea, dat hem in het seizoen 2013/204 besloot te verhuren aan Vitesse. In Arnhem speelde hij enkel voor het beloftenteam. Daarom stalden de Londenaren hem in de tweede helft van dat seizoen bij Eindhoven. Cueveas werd ook al eens geselecteerd voor de nationale ploeg van Chile. Tot dusver bleef een debuut uit.

Volg de laatste ontwikkelingen op Deadline Day via onze live blog!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen