Advocaat na zeperd: "Beetje geschrokken van ons spel"

31 augustus 2017, 23:24

Na afloop van de 4-0 zeperd tegen Frankrijk heeft Dick Advocaat laten weten dat het Nederlands elftal niets in de melk te brokkelen had in Parijs. De bondscoach vond de Fransen een maatje te groot voor Oranje.

Advocaat boekte met Nederland de zwaarste nederlaag sinds 1961. "We zijn totaal niet in de wedstrijd geweest. Frankrijk was te goed voor ons, wij waren op alle vlakken de mindere ploeg", analyseert de coach bij de NOS. "Iedereen weet dat je van de Fransen kan verliezen, maar 4-0 is wel rijkelijk veel. Ik ben ook wel een beetje geschrokken van de wijze waarop we gespeeld hebben, maar dat kan je ook wijten aan de kwaliteit van de tegenstander."

Toen Kevin Strootman in de tweede helft een rode kaart kreeg, was het gedaan met Oranje. "Met elf man hadden we al problemen, laat staan met tien man. We hebben matig gepresteerd en gaan ons richten op de tweede plek", beseft de coach. Oranje staat vierde in de poule, met twee punten achterstand op Bulgarije en drie achter Zweden. "Wij moeten aan de bak, maar de andere landen ook. We kunnen nu wel gaan zitten mopperen, maar zondag spelen we tegen Bulgarije. Als we het dan niet doen, dan is het over."

De confrontatie met de Bulgaren staat zondag op het menu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen