De rapportcijfers van Nederland tegen Frankrijk

1 september 2017, 11:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Over het optreden van het Nederlands elftal in de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Frankrijk kunnen we vrij kort zijn: het was bedenkelijk slecht. Zoals na elke interland deelt FCUpdate.nl cijfers uit aan de internationals van Oranje en het zal niemand verrassen dat de beoordeling na de koude douche in Parijs (4-0) niet al te hoog zijn.

Jasper Cillessen: 5,0

Kreeg de hele tijd Franse aanvallers op zich af en werd flink onder vuur genomen. Hij maakte geen indruk, maar ook geen grote fouten. Bij de 1-0 had Cillessen wellicht zijn doel wat kleiner kunnen maken, om het Griezmann wat lastiger te maken. De 2-0, 3-0 en 4-0 waren de reservegoalie van FC Barcelona niet echt aan te rekenen op een voor hem drukke avond.

Timothy Fosu-Mensah: 5,0

Meerdere keren kramp en bleef op die momenten ook echt lang op de grond liggen met een van pijn vetrokken gezicht. Hield uiteindelijk wel de volle negentig minuten vol, maar kan niet echt terugkijken op een geslaagde vuurdoop. De back van Crystal Palace kon aanvallend geen rol spelen, had moeite om Thomas Lemar in bedwang te houden en zag deze persoonlijke tegenstanders zelfs tweemaal scoren.

Stefan de Vrij: 5,0

Wesley Hoedt: 4,0

Zoveel potentie als Hoedt heeft, zo mager was het optreden van de Southampton-aanwinst in het Stade de France. Normaliter is zijn uitstraling ijzersterk, maar ditmaal was het onzeker. Hoedt stapte ongelukkig in bij de eerste tegentreffer, van Antoine Griezmann, en had zichtbaar moeite met de beweeglijkheid van Les Bleus. Ook in de slotminuut, toen hij zoek gespeeld werd door Kylian Mbappé, die de 4-0 aantekende.

Daley Blind: 4,5

Het felle oranje shirt maakte het optreden van Daley Blind niet minder kleurloos. De linksachter had geen vat op Kingsley Coman, die met zijn snelheid een plaag voor de Oranje-defensie was. Het slappe ingrijpen bij de 4-0 van Mbappé tekende zijn matige wedstrijd. Aan de bal kon Blind ook niet het verschil maken, al verstuurde hij wel een goede counterpass aan Quincy Promes. Blind is vaak niet de eerste speler die je als bondscoach op papier zet, maar ook zeker niet de laatste. Jammer is dat Blind na een verliespartij vaak stoïcijns doorloopt als de pers hem wat vragen wil stellen.

Kevin Strootman: 3,0

Georginio Wijnaldum: 5,0

Net als Strootman verloor ook Georginio Wijnaldum de strijd op het middenveld. Zowel in fysiek als voetballend oogpunt. De middenvelder van Liverpool kon niet zijn stempel drukken in balbezit en oogde minder dynamisch dan doorgaans het geval is. Wil Wijnaldum écht een volwaardige Oranje-basisklant worden, dan zal hij nog net even dat extra stapje moeten zetten. Het laten zien in de grote wedstrijden, daar draait het uiteindelijk om. Bij Liverpool doet hij dat overigens vaak zat.

Wesley Sneijder: 4,5

Quincy Promes: 6,0

Voorafgaand aan de wedstrijd was het de vraag wie Advocaat als linksbuiten zou opstellen: Quincy Promes of Memphis Depay. Het werd Promes en eigenlijk heeft de deceptie in Parijs niet echt aan hem gelegen. Promes verdient als enige een voldoende, omdat hij er als enige in slaagde om de bal vast te houden, een tegenstander te passeren en een fraaie voorzet op Arjen Robben had. Toch kan je, in dit Oranje, niet in je ééntje het verschil maken. En zó goed was Promes ook weer niet.

Vincent Janssen: 3,5

Liep over het veld alsof hij geen noppen onder de schoenen had en dat was niet de eerste keer. Janssen speelt, zeker in de laatste interlands, nogal slapjes. De spits komt bij Tottenham Hotspur zelden aan spelen toe en dat is te zien. Hij is niet scherp en lijkt ook niet wedstrijdfit. Hij blijft de onbetwiste nummer één in de spits bij Oranje, maar het wordt steeds meer de vraag waarom dit zo is. Bas Dost en Robin van Persie zijn op dit moment de alternatieven, maar Dost heeft zijn kans nog niet gegrepen en bij Van Persie is het weer gokken op de fitheid.

Arjen Robben: 4

Tonny Vilhena: 5,5

Kwam meteen na de eerste helft binnen de lijnen voor de teleurstellend spelende Sneijder en liet binnen twee minuten eigenlijk al meer goede dingen zien dan de drie middenvelders in de eerste helft tezamen hadden gedaan. Hij zette een goed blok en draaide een keer fraai weg. Het beloofde veel, maar het stokte. Vilhena kon niet voorkomen dat Oranje als een kaartenhuis omver geblazen werd door Frankrijk.

Robin van Persie speelde te kort voor een beoordeling.

Lees ook: Zélfs nu nog hoop: "Hoe gek het ook klinkt: we leven nog"

[photo,108435,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen