Van Drongelen: "Ik zou nagedacht hebben over PSV"

1 september 2017, 14:36

Het gaat de achttienjarige Rick van Drongelen voor de wind bij Hamburger SV. De verdediger maakte in de afgelopen transferperiode de verrassende overstap van Sparta naar de Bundesliga, in plaats van een tussenstap in de Eredivisie.

"Als die kans er was, had ik misschien ook wel graag die stap gemaakt", zegt Van Drongelen tegen de NOS. Clubs als PSV en Feyenoord haakten af door de transfersom, naar verluidt vier miljoen euro. "Dat is hun keuze. Als PSV door had willen pakken, zou ik daar ook over nagedacht hebben. Achteraf ben ik blij met HSV. Ik zit daar op mijn plek."

Als nieuwkomer maakt hij indruk in Duitsland. Van Drongelen mocht de eerste competitiewedstrijden in de basis starten. "Als je op je achttiende al in de Bundesliga mag spelen, kun je daar wel blij mee zijn", aldus het talent. "Negentig minuten lang wordt er tot de laatste seconde vol gas gegeven. In Nederland merkte ik dat het tegen het einde weleens wat wegzakte. Dan ging het tempo omlaag. Hier blijft het op en neer gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen