Boulahrouz wil vechten voor basisplaats

2 juni 2006, 13:26

Khalid Boulahrouz is één van de spelers die nog een week te tijd heeft om zijn basisplaats bij het Nederlands elftal te heroveren. De verdediger van Hamburger SV lijkt, tot zijn eigen verbazing, uit het ideale elftal van bondscoach Van Basten te zijn gevallen. Toch heeft hij er alle vertrouwen in dat hij tijdens het WK weer in de basis zal staan. "Ik ben niet iemand die zich snel bij dingen neerlegt", zegt hij strijdlustig tegen FCUpdate.nl.

Boulahrouz was tijdens de meeste kwalificatieduels op weg naar het WK een vaste waarde in het elftal van Van Basten, maar plotseling lijkt de bondscoach te kiezen voor André Ooijer. De PSV'er kreeg tegen Kameroen, toen Van Basten aankondigde dat hij met zijn beste elftal zou gaan spelen, de voorkeur boven Boulahrouz.

Tegen Mexico kreeg Boulahrouz de kans om de bondscoach te overtuigen van zijn kwaliteiten. Dat lukte redelijk, vindt hij. "Ik heb een goed gevoel aan de wedstrijd overgehouden. Natuurlijk zijn er altijd dingen die beter kunnen, maar dat is elke wedstrijd."

Op de vraag of hij na het duel met Mexico iets dichter bij een basisplaats is, moet Boulahrouz eens goed nadenken. "Dat weet ik niet, daar laat ik me niet over uit", zegt hij tenslotte. "Ik ben in ieder geval tevreden over mijn spel tegen Mexico en wil dit goede gevoel de komende dagen op de training doortrekken. Wat de trainer daarna beslist, zien we dan wel. Het zal ook om de vorm van de dag gaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen