Maduro: "Het gaat de goede kant op"

2 juni 2006, 02:00

Het Nederlands elftal heeft donderdag in Eindhoven opnieuw een goede stap gezet richting het WK. Met een elftal vol spelers die zaterdag tegen Kameroen nog op de bank zaten, versloegen de Oranjehemden Mexico met 2-1. "Je merkt dat we als groep al vrij ver zijn, er komen steeds meer automatismen in ons spel", zegt middenvelder Hedwiges Maduro tegen FCUpdate.nl.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat Nederland tegen Mexico een goede prestatie neer zou zetten. Oranje speelde de eerste helft erg slap en keek door een treffer van Borgetti bovendien tegen een achterstand aan. Na rust ging het echter een stuk beter, waardoor iedereen toch nog met een goed gevoel het stadion verliet.

Nederlands elftal

Nederlands elftal

Toch vond Maduro ook het spel in de eerste helft niet slecht. "Het stond goed. Natuurlijk was het allemaal wat moeizaam, maar ook Mexico heeft eigenlijk geen één kans gekregen. Ze scoren uit een standaardsituatie, maar verder hebben ze niets gecreëerd.

Het duel met Mexico betekende voor veel spelers, waaronder voor Maduro, een kans om de bondscoach te laten zien dat ze eigenlijk in de basis thuishoren. "We wilden ons vandaag graag laten zien en dat hebben we gedaan. Dit is alleen maar goed voor de groep, we houden elkaar scherp.Wat mijn rol binnen de selectie is? Nou, daar heb ik met de bondscoach niet over gesproken. Maargoed, de concurrentie is natuurlijk groot. Ik zal het in ieder geval op trainingen moeten laten zien. "

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen