Ventura: "Wij zijn mensen, de Spanjaarden zijn dat wat minder"

3 september 2017, 10:28

Bondscoach Giampiero Ventura vond Spanje fitter en kwalitatief sterker dan zijn Italië. De Azzurri kregen zaterdag in Madrid af en toe voetballes van de Spanjaarden en leden een pijnlijke nederlaag (3-0). Daardoor moet Italië de koppositie aan Spanje laten.

"Er was een verschil in fitheid en kwaliteit", zegt Ventura tegen Rai Sport. "We hielpen ze ook in een aantal situaties. Na de eerste twee schoten op doel stonden we met 2-0 achter. Zelf hadden wij ook grote kansen, maar maakte David de Gea belangrijke reddingen. Wij zijn mensen, de Spanjaarden zijn dat wat minder."

Italië dreigt na het pak slaag tegen Spanje directe kwalificatie voor het WK mis te lopen. De voormalig wereldkampioen heeft drie punten minder dan la Roja. Naar alle waarschijnlijkheid zal Italië zich via de play-offs moeten plaatsen.

Ventura: "Wij zijn bezig met een project, en na een wedstrijd kunnen we dat niet veranderen. Het gaat erom wie we zijn, en wie we willen worden. Dit was voor ons een nieuwe ervaring. We gaan dit analyseren en kijken wat we kunnen leren. Ik geloof niet dat we na een wedstrijd ons zelfvertrouwen hebben verloren."

Komende dinsdag neemt Italië thuis op tegen Israël.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen