Tien transfers die deze zomer toch niet doorgingen

5 september 2017, 08:04

Het leek een kwestie van tijd: het vertrek van Virgil van Dijk bij Southampton. Een transferverzoek kwam er zelfs aan te pas. Maar tevergeefs: de Oranje-international bleef bij The Saints. Zo waren er meer spelers die een haast zeker lijkende transfer in duigen zagen vallen, of die anderzijds op weg waren naar de uitgang, maar afzagen van een vertrek. FCUpdate.nl blikt met de lijstje nog een keer terug op de transferperiode.

Philippe Coutinho (Liverpool)

Ook Philippe Coutinho 'maakte gebruik' van een transferverzoek. De Braziliaanse spelmaker wilde Liverpool dolgraag verruilen voor FC Barcelona. De Catalanen stelden alles in het werk om hem naar Camp Nou te halen. Coutinho moest de opvolger worden van Neymar. Liverpool hield echter voet bij stuk en liet haar ster niet gaan. Ook niet voor een bod van 125 miljoen euro. Volgens Barcelona vroegen de Engelsen het duizelingwekkende bedrag van 200 miljoen euro. Daar wilden de Blaugranas niet aan voldoen.

{image[320744][right-half][]}Henk Veerman (sc Heerenveen)

Van een hele andere orde dan Coutinho, maar voor de Eredivisie-volgers niet minder interessant: de situatie van Henk Veerman bij sc Heerenveen. De lange Volendammer wil graag meer aan spelen toekomen, maar in Friesland staat Reza Ghoochannejhad ook dit seizoen boven hem in de hiërarchie. FC Utrecht zag zijn kans schoon en startte de onderhandelingen met Heerenveen op. Veerman wilde zelf erg graag, en hoopte op de gunfactor van zijn werkgever. Een akkoord kwam er niet. Ook Willem II zou de publiekslieveling nog op de korrel hebben gehad. Maar Veerman bleef op plek waar hij al zat, omdat Heerenveen simpelweg twee prima Eredivisie-spitsen tot zijn beschikking wil hebben.

Luuk de Jong (PSV)

Luuk de Jong was klaar om te vertrekken bij PSV. De spits had al een akkoord met Girondins Bordeaux. Maar de Fransen hielden er een schimmige manier van handelen op na. Richting PSV legde Bordeaux geen contact. Met een paar vage mailtjes blies de Franse subtopper de deal vervolgens af. In Eindhoven kwamen ze met de gebakken peren te zitten. PSV wilde De Jong verkopen om ruimte te creëren voor de komst een linksback. Ook daar kon een streep door worden gehaald.

{image[318219][left-half][]}Ross Barkley (Everton)

Ross Barkley zou honderd procent zeker vertrekken bij Everton, zei Ronald Koeman. De middenvelder wilde op Goodison Park namelijk zijn aflopende contract niet verlengen. Om te voorkomen dat Barkley na dit seizoen transfervrij de deur uitloopt, hadden The Toffees ook belang bij een transfer. Engelse media schreven dat de Engelsman op Deadline Day afzag van een transfer naar Chelsea. Hij zou zich nota bene tijdens de medische keuring bedacht hebben. Volgens Barkley is daar niets van waar en steekt de vork anders in de steel. Naar eigen zeggen wil hij in januari een beslissing nemen over zijn toekomst, omdat hij nu herstellende is van een blessure.

{image[320469][right-half][]}Diego Costa (Chelsea)

Zijn terugkeer naar Atlético Madrid leek een simpel één-tweetje, maar tegen zijn wil in blijft Diego Costa speler van Chelsea. Antonio Conte had de spits in juni laten weten hem niet meer nodig te hebben. De hoofdrolspeler greep daarna alles aan om zijn rentree bij de Rojiblancos voor elkaar te krijgen. Hij bleef weg op Stamford Bridge, gebruikte de media om zijn duidelijke transferwens kenbaar te maken, maar Chelsea bleek niet te vermurwen. Volgens Costa vragen de Engelsen een transfersom waaraan Atlético niet kan voldoen. De Spanjaarden kampen bovendien met een transferverbod. Zij dachten met Costa aan een constructie à la Vitolo, die deze zomer werd overgenomen van Sevilla en voor een half seizoen op huurbasis voor Las Palmas speelt. Met ingang van het nieuwe jaar is het transferverbod voor Atlético opgeheven en krijgt deze transfersoap ongetwijfeld een vervolg.

Santiago Arias (PSV)

Santiago Arias vindt zichzelf rijp voor een volgende stap. De PSV'er moet echter nog even geduld hebben. Hij liet de afgelopen transferperiode weten dat het tijd was om te vertrekken uit Eindhoven. Interesse van onder andere Swansea City leidde tot niets. In tegenstelling tot de Coutinho's en Costa's van deze wereld probeerde Arias geen transfer te forceren. De zondag voor Deadline Day sprak PSV met de Colombiaan af dat hij zou blijven.

{image[320748][left-half][]}Thomas Lemar (AS Monaco)

Terwijl Thomas Lemar donderdag met Frankrijk schitterde tegen Oranje, kon hij op de valreep zomaar nog een transfer maken. Arsenal deed op Deadline Day nog een uiterste poging door een bod van 100 miljoen euro neer te leggen bij AS Monaco. Voor Lemar viel niet zozeer een transfer in duigen, want hij besloot zelf bij Monaco te blijven en de interesse van The Gunners naast zich neer te leggen. De strijd om de handtekening van de 21-jarige linksbuiten gaat ondertussen gewoon door, want Arsène Wenger kondigde aan dat Arsenal voor hem terugkomt. Daarnaast zit Liverpool op het vinkentouw, waarvoor Lemar een voorkeur zou hebben.

Vincent Janssen (Tottenham Hotspur)

Vincent Janssen bij Tottenham Hotspur blijkt een ongelukkig huwelijk. In zijn eerste jaar kon de spits van Oranje geen indruk maken op White Hart Lane. Het is niet voor niets dat de hele zomer werd gesproken over een vertrek van de voormalige Eredivisie-topscorer. PSV polste naar verluidt Janssen, wiens naam ook viel bij Borussia Mönchengladbach. Concrete bewegingen kwamen er echter niet, ook niet nadat de Spurs op Deadline Day een pijnlijk signaal afgaven. Tottenham legde Fernando Llorente vast als stand-in van Harry Kane en daarmee lijkt de rol van Janssen uitgespeeld te zijn. Janssen zou zelf op Deadline Day nog een last minute poging van Brighton & Albion Hove hebben afgewezen. Overigens is Janssen niet opgenomen in de CL-selectie van de Spurs.

{image[319770][right-half][]}Riyad Mahrez (Leicester City)

Met permissie verliet Riyad Mahrez donderdag de nationale ploeg van Algerije om een transfer af te ronden. Zijn vertrekwens bij Leicester City leek op het allerlaatste moment toch werkelijkheid te worden. Middels een officieel statement had de aanvaller in mei al laten weten een transfer te ambiëren, maar groen licht bleef de hele zomer uit. Ook op Deadline Day. Leicester had eerder al een bod van AS Roma geweigerd, en ook vermeende interesse van FC Barcelona, Chelsea, Manchester United en Tottenham Hotspur liep op niets uit.

Adam Maher (PSV)

Adam Maher kreeg aan het begin van het seizoen geen rugnummer van PSV. Iedereen ging uit van een vertrek nadat de 24-jarige middenvelder vorig seizoen op huurbasis speelde voor het Turkse Osmanlispor. In Eindhoven is te weinig perspectief voor Maher, die ooit als grote aankoop binnenkwam. Hij is in de transferperiode ook met verschillende clubs bezig geweest, maar blijkbaar zijn zij er niet uitgekomen met Maher. In principe heeft Phillip Cocu Maher, wiens contract over een jaar afloopt, niet nodig. Maher zal zijn minuten moeten maken bij Jong PSV, waarmee hij vrijdag op De Herdgang tegen Jong Ajax (0-3) zijn opwachting in de basis maakte.

Door: Steven Koelma

In 2016 maakten we ook een vergelijkbaar lijstje: Tien spelers die deze zomer géén transfer maakten 

[photo,107692,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen