Luxemburg zorgt voor stunt met remise tegen Frankrijk

3 september 2017, 23:54

Na een 4-0 overwinning op het Nederlands elftal, stelde Frankrijk zondag in eigen huis flink teleur. Tegen Luxemburg kwam de ploeg van Didier Deschamps namelijk niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Frankrijk gaat daardoor nog wel aan kop in groep A, maar ziet Zweden tot op een punt naderen.

Luxemburg maakte er in Frankrijk geen geheim van dat het doel vooral tegenhouden was. Daar slaagden de bezoekers goed in. In de eerste helft kregen de Fransen goede mogelijkheden via onder anderen Antoine Griezmann, Kylian Mbappé en Paul Pogba. De Luxemburgse doelman Jonathan Joubert toonde zich daarbij een enorme sta-in-de-weg en redde enkele malen goed.

Ook de tweede helft verliep volgens datzelfde patroon. De Fransen vielen aan, maar de Luxemburgse defensie hield stand. Een kwartier voor tijd werd een nog grotere stunt bijna werkelijkheid. Gerson Rodrigues, die bij Telstar onder contract staat, raakte namens Luxemburg de paal. Omdat ook Frankrijk in de slotfase niet tot scoren kwam, bleef het bij 0-0.

Frankrijk moet in de laatste twee wedstrijden daardoor nog aan de bak om de eerste plaats in groep A te behouden. Zweden, dat zondag met 0-4 won van Wit-Rusland, nadert namelijk tot op één punt.