Groep B: Portugal moeizaam langs Hongarije, zege Zwitserland

3 september 2017 – Portugal heeft zondagavond een 0-1 overwinning op bezoek bij Hongarije geboekt. De Hongaren stonden al na een half uur met een man minder, maar pas in de tweede helft tekende André Silva voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Concurrent Zwitserland won echter ook.

Groep B: Portugal moeizaam langs Hongarije, zege Zwitserland

Na een half uur spelen kreeg Tamas Priskin de rode kaart voorgehouden van scheidsrechter Danny Makkelie na een elleboogstoot in het gezicht van Pepe. Daardoor stond Hongarije direct voor een lastige opdracht. Portugal wist niet direct te profiteren en de ploegen gingen rusten met een 0-0 stand. Kort na rust was het wel raak. Cristiano Ronaldo gaf voor op Silva, die vervolgens voor de openingstreffer tekende.

De verwachting was dat Portugal daarna aan het doelsaldo kon gaan werken, maar dat viel tegen. Er werd namelijk verder niet meer gescoord. Portugal is de nummer twee in groep B met 21 punten. Zwitserland is met nog twee speelronden te gaan de koploper en verzamelde drie punten meer.

Letland-Zwitserland
Koploper Zwitserland kende zondag weinig moeite op bezoek bij Letland. Al na negen minuten was er de voorsprong via Haris Seferovic. De Zwitsers gaven die snelle start echter geen gevolg en pas na rust werd er weer gescoord. Blerim Dzemaili tekende voor de 0-2. De derde treffer volgende enkele minuten later. Ricardo Rodriguez zorgde vanaf elf meter voor de 0-3 eindstand.

Zwitserland blijft daardoor koploper in groep B. De laatste werdstijd, op 10 oktober, is de rechtstreekse confrontatie met nummer twee Portugal. Zwitserland lijkt dan minimaal een punt te moeten gaan pakken, want het doelsaldo is flink in het voordeel van de Portugezen.

Faeröer Eilanden-Andorra
De confrontatie tussen de nummers vier en vijf in poule B eindigde in een 0-1 overwinning voor de Faeröer Eilanden. Gilli Rolantsson zorgde na een half uur spelen voor de enige treffer van de wedstrijd. Daarmee is de tweede overwinning binnen voor het land. Andorra staat nog altijd op één zege en pakte tot nu toe vier punten. Beide landen maken geen kans meer op kwalifiatie voor het WK.

Eredivisie

gerelateerd