Officieel: Smit benoemd tot RvC-voorzitter bij KNVB

4 september 2017, 17:29

Jan Smit is maandag officieel geïnstalleerd als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen bij de KNVB. De oud-preses van Heracles Almelo vormt samen met Elsemieke Havenga-Hillen, Han Berger, Niek Jan van Kesteren en Erik Mulder de toezichthouder op de strategie en het beleid van de sectie betaald voetbal binnen de bond.

Eén van de eerste taken van de RvC is de aanstelling van de nieuwe directeur betaald voetbal. Eric Gudde, nu nog directeur bij Feyenoord, is voorgedragen. Naar verwachting wordt Gudde aan het einde van deze maand benoemd, meldt de KNVB maandag via de officiële kanalen.

"De nieuwe RvC is verheugd en vereerd met zijn benoeming", reageert Smit op de website van de bond. "We zullen het vertrouwen in ons niet beschamen, alle noodzakelijke expertise is in de RvC aanwezig om een goede toezichthouder op KNVB betaald voetbal te zijn. Ikzelf vind het mooi en nuttig om alle in het betaald voetbal opgedane ervaring aan te wenden voor het geheel, voor het algemeen belang van het voetbal."

De nieuwe RvC is benoemd voor vier jaar. Smit voert zijn taken voor drie jaar uit. Dit om te voorkomen dat de RvC-voorzitter en de directeur betaald voetbal in dezelfde periode aftreden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen