Kameroen moet zeldzame streep zetten door WK

4 september 2017, 21:59

Kameroen is uitgeschakeld voor het WK in Rusland. De winnaar van de Afrika Cup speelde maandag gelijk tegen Nigeria (1-1) en kan daarmee kwalificatie uit het hoofd zetten. En dat is zeldzaam, want de Ontembare Leeuwen plaatsten zich voor zeven van de negen laatste eindtoernooien. Kameroen ontbrak enkel in 1986 en 2006.

Tegenstander Nigeria kan het WK nauwelijks meer ontgaan, al liet het de overwinning in Kameroen wel uit de vingers glippen. Moses Simon had Nigeria in de eerste helft aan een voorsprong geholpen. Vincent Aboubakar maakte dertien minuten voor het eindsignaal de gelijkmaker. Hij scoorde vanaf de penaltystip.

Naaste belager van Nigeria is nummer twee Zambia, dat dinsdag tegen Algerije speelt en op drie punten kan komen. Kameroen staat op zeven punten, Algerije op maar liefst negen. In de Afrikaanse WK-kwalificatie plaatst alleen de winnaar van de groep zich. Nigeria treft Zambia volgende maand nog.