Oranje-captain Vd Berg neemt pauze na gewonnen EK

5 september 2017 – Mandy van den Berg komt de komende tijd niet in actie voor het vrouwenelftal van Nederland. De aanvoerster van de Oranje Leeuwinnen heeft na het schitterende EK in eigen land besloten om een break te nemen bij de nationale ploeg. De 90-voudig international heeft dit aangekondigd via de website van het managementbureau waarbij ze aangesloten is.

Oranje-captain Vd Berg neemt pauze na gewonnen EK

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Van den Berg begon het gewonnen EK als aanvoerder, maar verloor haar plek al snel in het toernooi aan Stefanie van der Gragt. Vanaf de bank zag ze vervolgens toe hoe de Leeuwinnen vriend en vijand verbaasden door het EK te winnen. "Voor mij persoonlijk is het een erg dubbele zomer geweest. Ik heb genoten van het succes, de fans, genoten van de prestaties die we samen hebben neergezet en de Europese titel die we in eigen land hebben gewonnen. Ik heb het ook erg zwaar gehad met de persoonlijke onverwachte teleurstelling en de manier waarop dit is gebeurd die ik tijdens het toernooi te verwerken kreeg", geeft Van den Berg aan.

"Die teleurstelling en pijn van toen zit nog diep en moet ik eerst een plek geven", vertel Van den Berg verder. "Ik vind altijd dat je dingen moet doen en keuzes moet maken in het leven waar je gelukkig van wordt. Mogen spelen voor mijn land is dat voor mij altijd geweest, maar ik heb nu tijd nodig om dit te verwerken", aldus de verdedigster van Reading FC.

Van den Berg heeft haar ploeggenoten en staf bij de Oranje-vrouwen al geïnformeerd over haar toch wel verrassende besluit.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd