Simeone verlengt toch weer bij Atlético, tot zomer 2020

5 september 2017, 12:02   Bijgewerkt: 5 september 2017, 12:08

Atlético Madrid heeft op deze dinsdag een persbericht de wereld in geslingerd waar veel fans blij van zijn geworden. Diego Simeone heeft zijn contract bij de club uit de Spaanse hoofdstad namelijk weer verlengd. De Argentijnse oefenmeester heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot medio 2020.

Het is pas een jaar geleden dat Atlético en Simeone nog opzien baarden met een contractreductie. De samenwerking werd ingekort, waardoor het contract van de Argentijnse tacticus na het huidige seizoen zou eindigen. Dat is nu dus toch niet geval, aangezien Cholo de club trouw blijft en dus toch weer met twee jaar verlengd heeft.

De 47-jarige Simeone staat sinds 2011 aan het roer bij Atlético Madrid, waarmee hij de Europa League pakte in 2012, de UEFA Super Cup en de Copa del Rey won in 2013 en een jaar later zelfs kampioen van Spanje werd. Tot twee keer toe bereikte de Argentijn de Champions League-finale met Los Rojiblancos, maar tweemaal was stadgenoot en aartsrivaal Real Madrid te sterk voor Atlético.

Simeone is momenteel de langstzittende trainer in La Liga en hoeft in de Europese topcompetities louter Arsene Wenger van Arsenal voor zich te dulden op dit vlak. In de jaren negentig was Simeone als speler al in dienst bij Atléti.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen