Medische staf Fenerbahçe: kruisbandletsel voor Van Persie

5 september 2017, 12:28   Bijgewerkt: 5 september 2017, 14:52

Robin van Persie kampt definitief met een ernstige knieblessure. De berichten in Turkse media over kruisbandletsel van dinsdagochtend blijken waar te zijn. Fenerbahçe heeft bevestigd dat de 34-jarige aanvaller een scheurtje in de voorste kruisband van zijn linkerknie heeft opgelopen.

De clubsarts van Fenerbahçe meldt dat behandeling van Van Persie al gestart is, maar zegt verder niets over een operatie. Het is door de ernstige kniekwetsuur nog maar de vraag of de routinier dit seizoen nog in actie kan komen. De WK-kwalificatiewedstrijden van Nederland tegen Wit-Rusland (uit) en Zweden (thuis) zal Van Persie in ieder geval niet redden, zo is wel duidelijk.

Het is voor Van Persie een enorme dreun. De aanvaller keerde net na bijna twee jaar afwezigheid terug in Oranje, waar hij de status van all-time topscorer geniet en met zijn 102 'caps' in de top-tien staat op het lijstje van spelers met de meeste interlands. Deze zomer werd Van Persie meermaals gelinkt aan een terugkeer naar Feyenoord, maar de aanvaller bleef bij Fenerbahçe.

Van Persie liep de blessure al snel na zijn invalbeurt in de met 4-0 verloren wedstrijd tegen Frankrijk op, na een blocktackle van een Franse verdediger. De aanvaller, die na een uur inviel voor Vincent Janssen, speelde ondanks zijn knieklachten wel de wedstrijd uit. Vlak na het echec in Saint-Denis meldde Van Persie zich af voor de thuiswedstrijd van Nederland tegen Bulgarije, die met 3-1 gewonnen werd.

Update van later op de dag

Update: Schade valt tóch mee bij Van Persie: drie weken eruit

[photo,108571,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen