Schade valt tóch mee bij Van Persie: drie weken eruit

5 september 2017, 14:59

Robin van Persie heeft op deze dinsdag zelf een statement gepubliceerd over zijn fysieke gesteldheid. In tegenstelling tot de berichtgeving in Turkse media én van de medische staf van Fenerbahçe, stelt de 34-jarige aanvaller dat zijn blessure niet ernstig is. De all-time topscorer van Oranje stelt dat hij een kleine knieblessure heeft en daar ongeveer drie weken zoet mee zal zijn.

Van Persie zou volgens een bericht van Fenerbahçe kruisbandschade hebben opgelopen, maar brengt zelf een flinke nuance aan in de berichtgeving. "Ik wil het verspreide nieuws rectificeren en vind het vervelend dat er berichten over mijn blessure zonder overleg en zonder mijn goedkeuring zijn verspreid. Op dit moment heb ik een kleine knieblessure, die naar verwachting drie weken in beslag zal nemen. Dit is de conclusie van het onderzoek van diverse kniespecialisten, die gerenommeerd zijn. Ik ben onderworpen aan scans en klinische tests en bovendien kon ik de wedstrijd voortzetten na mijn blessure", maakt Van Persie duidelijk.

"Ik kijk ernaar uit om weer snel op het veld te staan", voegt Van Persie toe. De aanvaller kwam bij zijn terugkeer in Oranje tegen Frankrijk (4-0 verlies) na ruim een uur spelen in het veld voor Vincent Janssen. Hij raakte al snel geblesseerd, toen Laurent Koscielny een schot van hem blokte, maar de aanvaller speelde de wedstrijd vervolgens wel uit. Het duel met Bulgarije (3-1 winst) moest Van Persie door de kwetsuur wel aan zich voorbij laten gaan.

Van Persie kan, afgaande op zijn eigen bericht, op tijd fit zijn voor de laatste twee WK-kwalificatiewedstrijden van Nederland. Op 7 oktober gaat Oranje op bezoek bij Wit-Rusland, op 10 oktober is het tijd voor Zweden-thuis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen