"Vrouwelijke grensrechter mogelijk al op korte termijn"

5 september 2017, 19:59

In de Bundesliga zal er komend weekend voor het eerst een wedstrijd geleid worden door een vrouwelijke scheidsrechter. Bibiane Steinhaus moet de wedstrijd tussen Hertha BSC en Werder Bremen in goede banen leiden. Volgens Mario van Egmond (hier op archiefbeeld) is een vrouwelijke scheidsrechter bij de mannen in Nederland ook niet heel ver weg.

"Dat is goed denkbaar. Sterker: het zou zomaar kunnen dat op korte termijn al een dame in de Eerste Divisie actief is als assistent", zegt de scheidsrechtersbaas tegenover Het Algemeen Dagblad. Een naam noemt hij niet, om zo vooralsnog de druk weg te houden bij de vrouw die die eer zal krijgen.

"Feit is dat wij heel graag vrouwen in de top van het Nederlandse voetbal zien fluiten", vervolgt Van Egmond. "Daar wordt ook keihard aan gewerkt in de opleiding. Al moeten de betreffende vrouwen uiteraard wel laten zien dat ze het niveau hebben. Ik kan zeggen dat we een aantal talentvolle vrouwen op de amateurvelden hebben. Het zou fantastisch zijn als een aantal van hen straks ook in de Eredivisie actief is. Dat is in elk geval wel onze intentie.''

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen